Van deze originele acties word je helemaal warm

Op

Iedereen zorgt voor iedereen! Je kan achter één van de duizend goede doelen gaan staan of je kan gewoon zelf een actie op poten zetten. Over heel Vlaanderen (en zelfs daarbuiten) worden massaal veel warme acties geregistreerd.

Zoek je nog inspiratie voor jouw actie? Wij maakten alvast een selectie van de zotste, gekste, creatiefste en leukste acties.

 

  • TROUWFEEST FOR LIFE

De vetste fuiven zijn en blijven trouwfeesten! Goede muziek, drank, inclusief zatte nonkels, floorfillers,… De avond van je leven. Maar waarom zou je dat maar één keer moeten beleven? Goodplanet organiseert Trouwfeest For Life waar iedereen gewoon zijn trouw kan herbeleven. dresscode: trouwjurk of trouwkostuum! En openingsdansen zijn op voorhand aan te vragen. Fiesje!

 

  • SCHIJT JE RIJK

In een piste worden vakken gecreëerd die dus verkocht zullen worden. Op die piste komt een paard dat uiteindelijk in een van de vakken een drolletje zal lossen. Kakt het paard in jouw vakje, win je! Easy money toch? Goede doel: Contano vzw

 

  • BliNd DRuNK FOR LIFE

De blindengeleidehondenschool in Genk komt met iets uniek. Een zelf gebrouwen Tripel van 8,5% met de naam BliNd DRuNK. Het exclusieve bier wordt aangeboden in flesjes van 33cl en kan aangekocht worden per 6 stuks. De opbrengst gaat integraal naar de opleidingen van hun blindgeleidehonden.

 

  • NAAKTKALENDERVERKOOP

Ruiterclub Eyota heeft ten voordele van Ark van Pollare een naaktkalender uitgebracht met als modellen… Jawel: de ruiters zelf! Het is een eerder grappig getinte kalender geworden die ze dus massaal hopen te verkopen!

 

  • MAG IK JE VOORLEZEN

De leerlingen van de woordafdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans gaan heel de maand december verhalen lezen voor het slapengaan. Ze gaan werkelijk ‘op tour’ en vragen 2 euro per sessie. Ze komen aan huis, lezen in crèches en op school. Zelfs een griffier, die lid is van de academie, gaat in de hal van de rechtbank een verhaaltje voorlezen. Sweet dreams!Goede doel: de Vrienden van HETPALEIS vzw

 

  • ROSSEKOP FOR LIFE

Rossemuntjes op overschot? Doneer ze dan aan Assjette vzw! Want als de organisatie meer dan 1000 euro inzamelt, zullen oprichtster Colette en medewerkster Greet hun haar ros verven. Je kan dus het goede doel steunen, maar dus ook genieten van twee extra rossekopjes op de wereld!

 

  • BODIES FOR LIFE

Geld inzamelen door je lichaam te gebruiken. Met een paal. Jawel! Bodies By Jasmijn gaat sporten voor het goede doel. Je kan er uurtje gaan paaldansen en er zo Kom op tegen Kanker mee steunen.

Er zijn ook nog andere workshops te volgen bijvoorbeeld: Kangoo4Life. Kangoojumpsessies in kerstsfeer (en dat google je best zelf even) 

 

  • DE WARMSTE WEBSITE

Een website bouwen is duur. Heel duur! Daarom organiseert Nascom een hackathon. In 48 uur tijd willen ze een nieuwe website maken voor hun goede doel: VZW Kind en Taal. Op zondag 17 december starten ze met een kick-off om dan daarna in shiften door te werken tot dinsdag 19 december.

 

Het helemaal warm gekregen? Goed! Want het is nog niet te laat... Registreer hier nog jouw actie!