Praktisch: De Warmathon in Gent

Op

De laatste rechte lijn naar de Warmathon is ingezet. Op zaterdag 22 december loop je warm voor je zélf gekozen goed doel, tijdens de Warmathon in Gent van 12u tot 20u.

Waar loop je in Gent?

De prachtige groene omgeving in de Blaarmeersen is de locatie van de Warmathon in Gent.

Parcours Gent

Inschrijven

Online inschrijven voor Gent is niet meer mogelijk.

Vanaf dit jaar kan je je zelf gekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door je bijdrage te verhogen. Hoe werkt het precies?

Je basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Hiervan gaat 10 euro rechtstreeks en belastingvrij naar je zelf gekozen goed doel. De resterende 5 euro (incl 21% BTW) dekt ondermeer je verzekering als deelnemer op het parcours, water bij het finishen en geeft recht op een officieel startnummer. Wie dat wil kan een vrij bedrag toevoegen dat rechtsreeks naar je persoonlijk goed doel gaat. Het bedrag bepaal je zelf. Er zijn geen minima of maxima. Je kan dit ingeven op de betaalpagina bij het afsluiten van je registratie. Bij de Warmathon kunnen geen fiscale attesten uitgereikt worden.

Motiveter

Elke ingeschreven deelnemer van de Warmathon ontvangt dit jaar een exclusief paar MOTIVETERS. De Motiveter is precies wat de naam doet vermoeden. Een paar strakke opvallende veters die je verdient omdat jij loopt/stapt of jogt voor je zélf gekozen goed doel. Je ontvangt ze op de Warmathon, bij het afhalen van je startnummer. Dus haal die oude veters er snel uit, en wissel ze voor de blitse Motiveters van De Warmste Week (zolang de voorraad strekt). 

Eventtijden

Je kan lopen/stappen/joggen van 12u tot 20u. De site sluit ten laatste om 21u. Je kan ten laatste om 19u30 starten met lopen.

Sanitair

Er zijn kleedkamers ter beschikking op de eventsite in Gent.Speciaal toilet is voorzien en de site is toegankelijk voor personen met een beperking. 

Opbergruimte

Om veiligheidsredenen vragen we zo weinig mogelijk sporttassen mee te brengen naar de site. Breng je toch een tas mee, maak dan bij voorkeur gebruik van een transparante tas. Hou rekening met mogelijke extra controles. Alle sporttassen kunnen achtergelaten worden bij een gratis ‘bewaarplaats sporttassen’ op het centrale plein. Persoonlijke bezittingen moeten in een afgesloten sportzak zitten vooraleer ze kunnen worden achtergelaten. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadigingen of diefstal van materiaal.

Toegankelijkheid

In de meeste gevallen is het volledige parcours berijdbaar met een rolstoel, als deze is aangepast voor buitenactiviteiten. De ondergronden op de verschillende locaties verschillen van structuur, bvb. gras en bosondergrond. Alle parcours zijn trappenvrij. Het centrale plein is ook steeds bereikbaar, maar ook hier steeds een grasondergrond.

Wat breng ik mee naar de inschrijvingsstand bij de Warmathon?

 • Identiteitskaart
 • E-ticket (via smartphone of geprint) indien vooraf ingeschreven

Catering

In het centrale Warmathondorp zijn verschillende food-en drankstanden.

Bereikbaarheid

Adres

Strandlaan 24, 9000 Gent

Parking

 • Parkings op de site van de Blaarmeersen
 • Parking op de Zuiderlaan

We vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Openbaar vervoer vanaf het station

 • Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 15 minuten onderweg) van station Gent - Sint-Pieters naar de Blaarmeersen (bus 41-43/eindhalte).
 • Er is een rechtstreekse busverbinding van station Gent - Dampoort (ongeveer 45 minuten onderweg) naar de Blaarmeersen (bus 38-39/eindhalte).

Openbaar vervoer vanuit het stadscentrum

Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 25 minuten) van de Korenmarkt naar de Blaarmeersen (bus 38-39/eindhalte).

Met de fiets

 • Bij deze een warme oproep om met de fiets te komen. Er worden extra fietsenparkings voorzien.

Met de auto

 • De hoofdingang van Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen bevindt zich aan de Zuiderlaan. De inrit is gesitueerd tussen de Topsporthal (blauw gebouw) en het Huis van de Sport (rood gebouw).
 • GPS-coördinaten: N 51°02'52'' O 03°40'59''
 • Vanuit Brussel of Oostende via de E40: afrit 13 'Drongen/ Gent West'. Rij in de richting van Gent en volg de borden Blaarmeersen.
 • Vanuit Antwerpen of Kortrijk via de E17: op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde ( afrit 15 ) neemt u de E40 richting Oostende. Volg nu de wegbeschrijving vanuit Brussel via E40.

Dieren

In Gent is er een algemeen verbod voor honden en/of huisdieren op de hele site. 

Resultaat

Na afloop van de Warmathon kan je je persoonlijk resultaat bekijken d.m.v. je borstnummer.

Vragen

Geen antwoord gevonden op je vragen? Bekijk ook even de FAQ via deze link.

In samenwerking met:

Hello Bank