Praktisch: De Warmathon in Antwerpen

Op

De laatste rechte lijn naar de Warmathon is ingezet. Op vrijdag 21 december loop je warm voor je zélf gekozen goed doel, tijdens de Warmathon in Antwerpen van 14u tot 20u.

Waar loop je in Antwerpen?

In Antwerpen loop je langs de Schelde in de omgeving van Sint Anna, Linkeroever.

Parcours Antwerpen

Alle praktische informatie even op een rij gezet:

Inschrijven

Online inschrijven is de boodschap en kan tot de dag voor de Warmathon tot 23u via deze link (zolang er beschikbare tickets zijn). Je kan zowel individueel als in groep inschrijven. Hoe werkt een groepsinschrijving? Lees het hier. Inschrijven op de Warmathon zelf: Indien er nog beschikbare plaatsen zijn kan je ook ter plaatse inschrijven, maar hou dan wel rekening met eventuele wachtrijen.

Vanaf dit jaar kan je je zelf gekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door je bijdrage te verhogen. Hoe werkt het precies?

Je basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Hiervan gaat 10 euro rechtstreeks en belastingvrij naar je zelf gekozen goed doel. De resterende 5 euro (incl 21% BTW) dekt ondermeer je verzekering als deelnemer op het parcours, water bij het finishen en geeft recht op een officieel startnummer. Wie dat wil kan een vrij bedrag toevoegen dat rechtsreeks naar je persoonlijk goed doel gaat. Het bedrag bepaal je zelf. Er zijn geen minima of maxima. Je kan dit ingeven op de betaalpagina bij het afsluiten van je registratie. Bij de Warmathon kunnen geen fiscale attesten uitgereikt worden.

Motiveter

Elke ingeschreven deelnemer van de Warmathon ontvangt dit jaar een exclusief paar MOTIVETERS. De Motiveter is precies wat de naam doet vermoeden. Een paar strakke opvallende veters die je verdient omdat jij loopt/stapt of jogt voor je zélf gekozen goed doel. Je ontvangt ze op de Warmathon, bij het afhalen van je startnummer. Dus haal die oude veters er snel uit, en wissel ze voor de blitse Motiveters van De Warmste Week (zolang de voorraad strekt).

Eventtijden

Je kan lopen/stappen/joggen van 14u tot 20u. De site sluit ten laatste om 21u. Je kan ten laatste om 19u30 starten met lopen.

Sanitair

Er zijn kleedkamers ter beschikking op de eventsite in Antwerpen.Speciaal toilet is voorzien en de site is toegankelijk voor personen met een beperking.

Opbergruimte

Om veiligheidsredenen vragen we zo weinig mogelijk sporttassen mee te brengen naar de site. Breng je toch een tas mee, maak dan bij voorkeur gebruik van een transparante tas. Hou rekening met mogelijke extra controles. Alle sporttassen kunnen achtergelaten worden bij een gratis ‘bewaarplaats sporttassen’ op het centrale plein. Persoonlijke bezittingen moeten in een afgesloten sportzak zitten vooraleer ze kunnen worden achtergelaten. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadigingen of diefstal van materiaal.

Toegankelijkheid 

In de meeste gevallen is het volledige parcours berijdbaar met een rolstoel, als deze is aangepast voor buitenactiviteiten. De ondergronden op de verschillende locaties verschillen van structuur, bvb. gras en bosondergrond. Alle parcours zijn trappenvrij. Het centrale plein is ook steeds bereikbaar, maar ook hier steeds een grasondergrond.

Wat breng ik mee naar de inschrijvingsstand bij de Warmathon? 

  • Identiteitskaart
  • E-ticket (via smartphone of geprint) indien vooraf ingeschreven

Catering

In het centrale Warmathondorp zijn verschillende food-en drankstanden. 

Bereikbaarheid

Adres

Gloriantlaan 12050 Antwerpen

De site van de Warmathon ligt in de lage-emissiezone van Antwerpen. De organisatie raadt je daarom aan om na te denken over je vervoersmiddel. Meer informatie kan je terugvinden op https://lez.antwerpen.be/ en https://www.slimnaarantwerpen.be/

Parkings

Er wordt geen specifieke parking voorzien op Linkeroever. De site van de Warmathon ligt in de lage-emissiezone van Antwerpen. De organisatie raadt je daarom aan om na te denken over je vervoersmiddel. We vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Indien u plant om toch met de wagen de komen, raden wij aan om gebruik te maken van de Park & Ride parkings aan de rand van de stad. Meer informatie omtrent de P&R's kan u vinden op de website Slim naar Antwerpen 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Te voet of met de fiets?

Via de St-Annatunnel (voetgangerstunnel) en fietserstunnel (Kennedytunnel) bereikt u Linkeroever. De Warmathon vindt plaats in de omgeving van Sint Anna en is bereikbaar via de Thonetlaan. U kunt ook de gratis overzetboot nemen vanaf het ponton aan het Steenplein op rechteroever. De boot is toegankelijk voor voetgangers, fietsers (geen bromfietsen) en rolstoelgebruikers onder begeleiding, van 7.15 tot 18.15 met een onderbreking van 30 minuten tussen 13 en 13.30 uur. Voor de Warmathon wordt de dienstverlening  van de overzetboot verlengd tot 21u30. Volg de fiets of voetgangersbewegwijzering naar de start.

Daarnaast kan u gebruik maken van De Waterbus die vaart tussen het Steenplein in Antwerpen en Hemiksem, met een tussenstop in Kruibeke. Er is ook een tweede route die het Steenplein met de Antwerpse haven verbindt. Deze 2 routes vormen in combinatie met tram, bus en fiets een duurzaam, mooi en minder frustrerend alternatief voor de wagen. Meer informatie vindt u op de website van De Waterbus.

Bij deze een warme oproep om met de fiets te komen. Er worden extra fietsenparkings voorzien op de Thonetlaan en de Gloriantlaan vlakbij de eventsite.

Trein

Neem de trein tot Antwerpen-Centraal en neem in het premetrostation Diamant tram 9 of 15 richting Linkeroever. Stap uit aan de halte Van Eeden. Van daar kunt u te voet de Warmathon bereiken. Volg de fiets of voetgangersbewegwijzering naar de start.

Tram

Neem tram 3, 5, 9 of 15 tot halte Van Eeden. Van daar kunt u te voet de Warmathon bereiken. Meer informatie vindt u op de website van De Lijn.

Bus

Bus 36 rijdt viermaal per uur van de Rooseveltplaats naar Linkeroever. De halte Gloriantlaan ligt vlakbij het parcours van de Warmathon.

Dieren

Honden en/of andere huisdieren zijn niet toegelaten op de loopparcours. Op het centrale plein zijn honden aan de leiband wel toegelaten. Blindengeleidehonden zijn toegelaten op het parcours.

Resultaat

Na afloop van de Warmathon kan je je persoonlijk resultaat bekijken d.m.v. je borstnummer.

Vragen

Geen antwoord gevonden op je vragen? Bekijk ook even de FAQ via deze link.

In samenwerking met:

Hello Bank