“In jullie hart blijf ik leven, goed kijken, dat lukt!”

Op

Exact een jaar geleden overleed Gaston, vake van Kwinten. Hij stierf op 69-jarige leeftijd aan een agressieve vorm van longkanker. Om hem te herdenken, organiseerden zijn zes kinderen gisteren een gezellig en warm pianoconcert, speciaal voor hun held. 

Levensgenieter

De vader van Kwinten genoot met volle teugen van het leven. Hij leefde elke dag alsof het de laatste was. Zijn positiviteit straalde af op iedereen in zijn omgeving. Bovendien had hij, om het met de woorden van Kwinten te zeggen, ‘een gave om mensen zich beter te laten voelen na een gesprek, zelfs wanneer het minder goed met hem ging.’ Zo werd hij in een korte periode 26 keer geopereerd aan zijn been, totdat de artsen beslisten om het te amputeren. Ondanks deze tegenslag, bleef Gaston zijn positieve zelve, tot zijn leven in oktober 2017 compleet veranderde… 

Louter een longontsteking

Na een consultatie bij de dokter en de diagnose van een banale longontsteking, leek er eind oktober vorig jaar nog niets aan de hand. Na tien dagen merkten de artsen echter dat er toch iets grondig mis was. Eind november, na amper 5 weken in het ziekenhuis, wist Gaston dat zijn strijd gestreden was. Terminale longkanker, dat was het verdict. De blik in zijn ogen sprak boekdelen: hij heeft naar eigen zeggen ‘veel veldslagen overwonnen, maar deze was veel te sterk voor hem…’ Na een korte, zeer intense periode is hij op 26 november 2017 zacht ingeslapen op de palliatieve afdeling, omringd door zijn familie.

Kinderdroom

De vader van Kwinten was erg muzikaal en droomde ervan pianist te worden, maar dat keurden zijn ouders niet goed. Toch gaf hij zijn liefde voor muziek, en in het bijzonder voor piano, door aan zijn kinderen en kleinkinderen. Door het muzikaal hart van Gaston werd de band tussen zijn kinderen na zijn overlijden nog sterker.

   

Pianoconcert

Uit dankbaarheid voor hun vake en uit liefde voor de piano organiseerde Kwinten een herdenkingsconcert samen met zijn broers en zussen: Live piano for life. Tijdens het concert zongen en speelden de kinderen een mix van de favoriete liedjes van zowel hun vake als van henzelf. Tussen de liedjes door vertelden ze anekdotes over het leven van hun vake, lazen ze gedichten voor en kon het publiek genieten van gebakjes, taart en koffie. De opbrengst van het concert gaat integraal naar Kom op tegen Kanker, waarmee de familie onderzoek naar de ziekte wil steunen, zodat deze snel tot het verleden zal behoren.

Wil jij ook een actie organiseren voor één van de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week? Registreer die dan hier