Hertog Jan For life

Op

Het driesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert de Mangeleer en Joachim Boudens sluit op 22 december haar deuren. Drie dagen voor de stopzetting doet het restaurant nog een inspanning voor De Warmste Week. Boudens en De Mangeleer veilen 26 plaatsen voor hun voorlaatste avondservice en nodigen daarvoor zes Aziatische topchefs uit. 

Begin dit jaar raakte bekend dat Gert De Mangeleer en Joachim Boudens een punt achter driesterrenzaak Hertog Jan zouden zetten. Om dit hoofdstuk extra betekenisvol te kunnen afsluiten, besloten ze de opbrengst van hun voorlaatste avondservice volledig aan het goede doel te schenken.

Gert stelde voor om hun actie te organiseren ten voordele van het het Antikankerfonds om zo Alexine Clarysse Fonds te steunen. Zijn oudste dochter zat samen met Alexine in het kinderdagverblijf. Op haar zesde werd leukemie bij haar vastgesteld. Enkele dagen na haar zevende verjaardag zamelde ze meer dan 31.000 euro in. Haar grootste droom was dat zoveel mogelijk kinderen van kanker zouden genezen. Ondanks haar moedige strijd, is Alexine amper drie maanden na haar zevende verjaardag overleden. Haar ouders en broertjes zetten het fonds nu verder.

Hertog Jan nodigt op woensdag 19 december 6 Aziatische topchefs uit. De 26 plaatsen zijn per opbod te koop via deze link. Bieden kan tot maandag 17 december.

Organiseer jij ook een actie voor De Warmste Week? Registreer die dan hier