Een klinkende zege voor Andrea

Op

Andrea Akkermans leeft sinds haar geboorte met een zware lichamelijke beperking, maar dat hield haar niet tegen om zich te engageren voor De Warmste Week. Samen met haar vriendinnen Petra Claeys en Ilse Gussé trommelde ze meer dan 100 vrijwilligers op voor Andrea4Charity. 

"Andrea staat in Knesselare bekend om haar eindeloos enthousiasme. Je komt haar op zo goed als elk event in ons dorp tegen. Ze droomde er al lang van om zelf eens een evenement op poten te zetten. Toen ze mij en Ilse vroeg om de handen in elkaar te slaan ten voordele van De Warmste Week, hebben we geen seconde getwijfeld", vertelt Petra.

Door haar beperking kon Andrea zelf niet deelnemen aan de fietstocht. Ze ging wel een andere fysieke uitdaging aan. Ze reed 100 kilometer op een MOTOmed, een gemotoriseerde fietsmachine. "Supporters konden haar aanmoedigen en ter plaatse meefietsen. Zelfs lokale wielerheld Bjorg Lambrecht kwam haar toejuichen.'’

"De opkomst was groter dan we ooit hadden durven dromen"
Petra Claeys, medeorganisator Andrea4Charity

Door het slechte weer leek de actie volledig in het water te vallen. Gelukkig hield de regen de ingeschreven deelnemers niet tegen om de fietstocht toch te rijden. "Sommigen trotseerden de nattigheid, anderen kozen ervoor de rit met de auto te doen. De opkomst was groter dan we ooit hadden durven dromen. De opbrengst overtrof dan ook onze stoutste dromen. Stiekem hoopten we op 5.000, misschien zelfs 10.000 euro, maar intussen staat de teller al op meer dan 29.000 euro. Dat dankzij de talrijke opkomst, maar ook dankzij de vele sponsors die Andrea persoonlijk heeft gecontacteerd", zegt Petra. 

Andrea schenkt de opbrengst van Andrea4Charity aan Aalternatief vzw en Huize Emmanuel. Aalternatief wil een eigen plek creëren waar jongeren met een beperking na school terecht kunnen. Het budget van Andrea4Charity zal gebruikt worden om 15 aangepaste flats te bouwen. Huize Emmanuel is een verblijfplaats waar Andrea zelf al heel wat tijd heeft doorgebracht.

Nog lopende acties

Na de 'warmste dag in de Knesselaarsche geschiedenis' zijn er nog een aantal lopende acties waarmee de organisatoren de kaap van 30.000 euro hopen te bereiken. Zo zijn er sweaters van de gemeente Knesselare te koop en is er een nummer over het dorp te beluisteren op de bekende streamingsdiensten. De opbrengst van beide acties gaat ook integraal naar Andrea4Charity. 

"Intussen leeft Andrea op een wolk. We wisten dat de inwoners van Knesselare een warm hart hadden, maar zo'n succes hadden we niet verwacht. We zijn iedereen dan ook ongelofelijk dankbaar voor de steun en inzet van de afgelopen weken.”

Wil jij ook één van de meer dan 1000 goede doelen een hart onder de riem steken? Registreer dan hier jouw actie.