De actie van AZ Sint-Lucas, daar zit muziek in

Op

Twee artsen van het AZ Sint-Lucas hebben de handen in elkaar geslagen voor De Warmste Week. Samen bouwden ze een gitaar die ze verloten ten voordele van vzw Revive

Simon Van Hooland is naast nierspecialist ook deel van het 'Simon Rees Art'-project, waar hij aan houtbewerking doet. Zijn passie voor gitaren zette hem ertoe aan om er ook zelf te maken. Een elektrische gitaar had hij echter nog nooit proberen bouwen. "Het leek Simon een uitdaging om zich op dat onbekende terrein te begeven. Terwijl hij die stap zette, wilde hij het ook aan een goed doel koppelen. Hij zocht K. Kwartsman op, de artiestennaam onder welke psychiater Koen Willems schildert," zegt Iny Cleeren, die de actie mee ondersteunt.

Het AZ Sint-Lucas verloot deze unieke gitaar ten voordele van Revive."Revive organiseert medische missies in Afrika en Azië. Enkele van onze artsen namen daar al eens aan deel. De vzw zal de opbrengst niet gebruiken voor medisch materiaal, maar wel om artistieke aankopen te doen zoals muziekinstrumenten om in wees- en ziekenhuizen in te zetten." 

De verkoop van de lotjes voor de Lucaster is volop bezig en loopt nog tot 20 december. 2 dagen later zal de computer beslissen wie de gitaar mee naar huis mag nemen. Een lot kost 5 euro en is te koop op www.lucaster.be of aan het onthaal van het AZ Sint-Lucas.

 

Organiseer jij ook een actie ten voordele van De Warmste Week? Registreer hem dan nu hier!