"Dankzij Coda zijn er alleen maar positieve herinneringen aan Ellen"

Op

Ellen was nog maar 26 toen ze de zware diagnose van borstkanker kreeg. Daarna volgde een strijd van maar liefst 10 jaar. Toen ze ook nog eens een hersentumor bij haar vonden, werd ook snel duidelijk dat de kanker zich ver had uitgezaaid. Ellen ging snel achteruit, en besloot dat ze haar laatste weken graag in een positieve omgeving wou doorbrengen. Die omgeving werd Coda in Wuustwezel.

Beter dan een 5-sterrenhotel

Toen Ellen in de zomer van 2016 snel aftakelde, werd de thuiszorg te zwaar voor haar mama. Gelukkig kwamen ze samen al snel bij Coda terecht, een centrum gespecialiseerd in palliatieve zorg. Patiënten kunnen er in een huiselijke sfeer hun laatste momenten spenderen. Bovendien staat het huis midden in de natuur

Ellen heeft 100km per uur geleefd, met de eeuwige glimlach
Annelies, zus van Ellen

Ook Ellens zus Annelies benadrukt de positieve houding van Ellen: "Positief als altijd ging ze vol goede moed de behandelingen door, en met succes, zo leek in het begin. Na een borstamputatie en chemotherapie leek alles goed te komen. Tot na een jaar de kanker was teruggekeerd. De dokter maakte ons toen duidelijk dat er niets meer gedaan kon worden. We hebben genoten van de tijd die ons nog restte, gelachen, gereisd, herinneringen gemaakt… Ellen heeft 100km per uur geleefd, met de eeuwige glimlach," zegt ze in een emotionele Facebookpost.

Liefde voor het Zuiden

Ellen hield enorm van Spanje en Mexico. Dat laatste land heeft ze jammer genoeg nooit kunnen bezoeken, maar het stond wel nog op haar bucket list. “Als vervanging hebben we haar bij Coda verrast met een privéconcertje van mariachiband ‘Los Del Sol’.” Zij zorgden voor een Mexicaanse vibe, en daar kon Ellen enorm van genieten. 

Organiseer jij ook een actie ten voordele van De Warmste Week? Registreer hem dan nu hier!