7.802.913 euro voor Music For Life 2016

Van Stubru op 08/09

Music For Life 2016 zit er op. In totaal organiseerden de Vlamingen maar liefst 6.195 acties voor 1.311 verschillende zelfgekozen goede doelen. Dat zijn maar liefst 2.850 acties meer dan vorig jaar - bijna het dubbel.

Om het met ijzersterke statistieken te zeggen: dat zijn 20 acties per gemeente, en 1.239 acties per provincie. Zulke cijfers maken meer dan ooit duidelijk dat iedereen voor iedereen zorgt. 

Tijdens De Warmste Week liepen 36.571 mensen in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel warm voor het goede doel tijdens de Warmathon. Zij zamelden zo 415.710 euro in voor meer dan duizend goede doelen. Dat is 128.450 euro meer dan vorig jaar.

Ook kwamen meer dan 50.000 mensen langs in De Schorre in Boom. Dat leverde een resem mooie momenten, warme verhalen en deugddoende gesprekken op, die een diepe indruk achterlaten op onze presentatoren Linde, Eva en Bram.

Het is onmogelijk om te beschrijven hoe ontroerend de verhalen zijn die deze Warmste week elke dag opnieuw gekleurd hebben. De kracht van jong en oud die zich samen onvoorwaardelijk met hart en ziel inzetten, heeft ons echt geraakt.
Eva, Linde en Bram

Op dit moment bracht Music For Life al 7.802.913 euro op voor de 1.311 verschillende goede doelen. De Koning Boudewijnstichting verwacht de komende dagen nog een aantal stortingen van acties die pas vandaag en gisteren afgesloten werden. Nadien betaalt de stichting de komende weken al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen.

Tijdens Music For Life was muziek de rode draad. U vroeg massaal plaatjes aan. Daarnaast steunden vele nationale en internationale topartiesten – van Het Zesde Metaal tot Bastille - de solidariteitsactie van Studio Brussel. Vijf bands speelden een benefietconcert in The Flame: Jamie Lidell, Goose, Tom Odell, Lost Frequencies, Bazart en Dua Lipa haalden elk 15.000 euro op voor een zelfgekozen goed doel.

Rest ons u enkel te bedanken voor het warme gevoel dat u de afgelopen Warmste Week hielp verspreiden doorheen Vlaanderen. Zoals dat hoort: 7.802.913 keer bedankt. Afspraak volgend jaar voor een nieuwe Music For Life!

Is een keuze maken moeilijk?
Hier zijn een paar suggesties