10.972 lopers zamelen 132.182 euro in op Gentse Warmathon

Op

De Blaarmeersen in Gent was vandaag de setting voor alweer een geweldige Warmathon. Zo'n 10.972 deelnemers hebben daar mee afgezien voor hun zelfgekozen goede doel. Door al die warmte werd er een bedrag van maar liefst 132.182 euro bij elkaar gelopen. Ook Linde Merckpoel zette - nog steeds in alle stilte - haar sportiefste beentje voor.

De deelnemers konden tijdens het lopen genieten van de sounds van Mr. T, Dj Merlo en Gunther D.

Tussen de vele deelnemers in Gent vandaag liep ook Stijn De Koker. Vier jaar geleden richtte hij ‘Foundation Jana De Koker’, vernoemd naar zijn dochtertje. Jana overleed na amper 18 maanden aan de zeldzame ziekte aplastische anemie, waarbij het beenmerg stopt met werken. De ouders van Jana maakten daarna de beslissing om verder te gaan met hun leven en iets terug te doen voor andere zieke kinderen. Met de foundation willen ze zich inzetten voor alle patiënten van kinderziekenhuizen. Ondertussen werd hun tweede kindje, Liam, geboren. Opnieuw stortte hun wereld in, want ook bij Liam werd de ziekte vastgesteld. Ondertussen is Liam gelukkig stabiel.

Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goede doel een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goede doel gaat. In het totaal bracht de Warmathon in Gent zo 132.182 euro op voor alle zelfgekozen vzw's.

Morgen vindt de laatste Warmathon plaats in Brugge. Alle edities waren dit jaar volledig volzet.