DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIE

Zwemmathon for life

Een warme actie van
Sportdienst Zaventem
Zaterdag 24 november - 08:00 tot 18:00
Gemeentelijk Zwembad 'De Motte'

In het kader van de warmste week organiseert de sportdienst & Sectorraad Zwemmen in het zwembad “De Motte” een reeks activiteiten voor zwemmers van alle leeftijden en alle zwemniveaus en dit op zaterdag 24 november 2018.

Dit jaar wordt er gezwommen, gespeeld, gespetterd ten voordele van het onderzoek naar de “Ziekte van Duchenne” (via Duchenne Parent Project België) en Jimmy, lid van Zwemclub Woluwe, die aan deze ziekte lijdt.

Je kan je individueel of in team inschrijven voor diverse competitieve activiteiten.Samen kunnen jullie meewerken om de titel van het warmste zwemmers van zwembad “De Motte” te behalen!

Hoe kan je de dag natuurlijk beter starten dan met een “ontbijt”. Van 8u00 tot 10u30 serveren we je dan ook graag een ontbijt!

Let wel op: op voorhand in te schrijven via zwembad@zaventem.be.

Ondertussen zwemmen de lange afstand zwemmers hun baantjes voor een beoogd “brevet” (200m, 400m, 800m, 1000m, 1500m, 5000m).

Daarna van 11u00 tot 13u30 geven we het startschot van de gesponsorde “zwemmathon”, waarin je met een groep vrienden of familie (4 personen) kunt deelnemen aan de “estafettewedstrijd” om het hoogste sponsorbedrag te vergaren. Er wordt gezwommen met een eendje tussen de armen.

Vanaf 13u30 (tot 16u00) maken we het zwembad klaar voor de spelattracties en kunnen de kinderen hun snelheid en handigheid uittesten op een uitdagend “opblaasbaar parcours”. Er zijn medailles te winnen voor de snelste tijd per leeftijd (7 tot 12 jaar) en een gratis zwembeurt voor je klas.

We sluiten de dag af in het zwembad met een sessie “aquagym”, van 16u30 tot 17u30, om een eerste maal te proberen of voor de geoefende aquagymmer… iedereen is welkom!

In de namiddag (vanaf 14u) wordt doorlopend een “workshop reanimatie” georganiseerd door vzw vrienden van de Mug. Deze workshop is gericht op jongeren en leert hen in een korte periode enkele levensreddende vaardigheden aan. Verder bakken enkele mama’s lekkere “wafels” en kunnen de jongste zwemmers “eendjes vissen” in het peuterbad.

Alle deelnemers die deze dag hebben deelgenomen aan een van de activiteiten “zwemmen voor Duchenne”, maken kans op het winnen van een prachtige prijs (jaarabonnement Pairi Daiza x2).De toegangsprijs bedraagt op 24 november uitzonderlijk 5 euro per deelnemer en gaat integraal naar het onderzoek “de ziekte van Duchenne”.

Voor sympathisanten die hun steentje willen bijdragen en niet kunnen deelnemen aan dit evenement is er een rekeningnummer geopend “Zwemmen voor Duchenne”. Hier kan je bijdragen storten met een minimum van 5 euro op het rekening nummer : BE50 0636 5510 7218.

Alvast bedankt voor uw warme steun om het vlammetje mee in Zaventem te laten branden!

Met vriendelijke groeten,De initiatiefnemers van de sportdienst, sportraad & sectorraad zwemmen (Zaventemse zwem-, duik- & triatlonclubs) 

Dit event is publiek toegankelijk
Bekijk het bedankingsfilmpje