ME-Vereniging vzw

Unrest for Life filmavond

Donderdag 20 december tot Vrijdag 21 december
Kaffie is Kaffie VZW

Een warmste week-actie van Griet Van Herck, Jens Acke, Karolien Duellaert ism Kaffie is Kaffie tvv de ME-vereniging.

Op deze avond wordt Unrest getoond, een documentaire over ME/CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom). Entree = gratis!

Startuur van de film: 20u

Deuren gaan open om 19u. Kom gerust vooraf aperitieven. Je kan heerlijke aperitiefplankjes aankopen ten voordele van de ME-vereniging, de Belgische vereniging die wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS sponsort.

'Unrest' is een aangrijpende (en bekroonde) documentaire over CVS-patiënt Jennifer Brea, die vanuit haar bed haar leven en dat van medepatiënten in beeld brengt. Na een stevige koortsaanval geneest de getalenteerde Harvard-studente niet helemaal. Integendeel, ze blijft uitgeput en kan soms weken haar bed niet uit. Pas na lange tijd krijgt ze de diagnose 'Myalgische Encefalomyelitis', oftewel het Chronisch Vermoeidheidssyndroom. Vanuit haar ziektebed legt ze contact met lotgenoten over de hele wereld en laat op een hartverscheurende manier zien hoe CVS met een zware hamer inbeukt op het leven van mensen. Deze docu is een must see!

Op de avond zullen ook unieke handgeschilderde stenen van de actie 'Rock me for life' (www.rockmeforlife.be) te koop zijn en lekkere speculoos voor de feestdagen. Dit ook ten voordele van de ME-vereniging!

Dit event is publiek toegankelijk
Bekijk het bedankingsfilmpje