De Tuut van Tegenwoordig vzw

Music (in your car) For Life / Marters bestrijden

Donderdag 15 december tot Zondag 18 december
Beverst, Vogelzangstraat 5, 3740 Bilzen

Voor de Music For Life actie had ik het idee om marters te “bestrijden”.

Onlangs werd onze isolatie onder de motorkap het slachtoffer van een marter. De schade was gelukkig beperkt en bedroeg ongeveer €40.
Mijn nonkel kwam met het idee om ‘toiletblokjes’ onder de motorkap te plaatsen, een goedkope oplossing tegen marters (die mogelijk voor honderden tot duizenden euro’s schade kunnen veroorzaken).

In mijn ogen is de actie duurzaam omdat er een probleem is met marters in Beverst. Deze marters staan erom bekend dat ze weleens aan kabels durven knabbelen met als gevolg dat de schade erg kan oplopen.
Kabels en leidingen kunnen doorgeknabbeld worden waardoor er lekken/kortsluiting ontstaat. In het ergste geval zorgt de kortsluiting voor brand en een auto die mogelijk niet meer te redden is.

Door de ‘toiletblokjes’ in de motorkap te plaatsen, een eenvoudige ingreep waar niet te veel technische kennis voor is vereist kun je torenhoge kosten voorkomen.
De bewoners van Beverst (die ingaan op de actie) voorkomen zo dat ze (in het ergste geval) een nieuwe auto moeten kopen, leidingen/kabels vervangen.

Dit event is publiek toegankelijk