Kom op tegen Kanker

Linde-Boom

Een warme actie van
Linde-Boom Retie
Donderdag 20 december tot Zondag 23 december
GC Den Dries

Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 december wordt het weer warm in Retie!

Donderdag wordt de Allerbeste Muziekquiz For Life voor de tweede keer georganiseerd: een niet-alledaagse muziekquiz waarbij de deelnemers voor veel meer zorgen dan voor de antwoorden alleen. De eerste editie was in 2017 al een enorm succes en bracht liefst €8.000 op ten voordele van Kom op tegen Kanker.

De ganse week van 17 tot en met 21 december slaan alle Retiese kleuter- en lagere scholen de handen in elkaar en organiseren ze een heus loopevenement waaraan iedereen meedoet en waarbij de fakkel van school naar school wordt doorgegeven. Uiteraard worden ze daarvoor gesponsord.

Zaterdag starten we 's ochtends in Wachtebeke met een groep lopers, met Retie als einddoel. We trachten zoveel mogelijk lopers te motiveren om een ploeg te vormen, waarmee ze dit traject (van om en bij de 115 km) in groep en in estafettevorm zullen afleggen. Het gaat dus niet om een wedstrijd, iedereen loopt zijn deel van het traject in één groep aan 10 km/u. Dit deel van het evenement werd in 2016 reeds succesvol georganiseerd, toen 160 lopers tussen de Schorre in Boom en onze eeuwenoude Retiese lindeboom liepen (vandaar de naam linde<<Boom). De extra 40 km van Wachtebeke tot Boom nemen we er dit jaar met plezier bij.
Alle lopers verenigen zich voor de laatste km van het traject en arriveren omstreeks 20u in gemeenschapscentrum Den Dries in Retie, waar vanaf 17u ook wandelaars zich kunnen aanmelden voor een heerlijk warme dorpswandeling waarvan het traject verlicht wordt door meer dan 1.000 kaarsjes. In 2016 schreven meer dan 1.250 wandelaars zich in!

En wanneer lopers, wandelaars en andere feestvarkens er klaar voor zijn barst in Den Dries een geweldige fuif los waarbij dj Boer Jan de muzikale omlijsting verzorgt. Zij die het liever wat rustiger aan doen kunnen terecht in het speciaal ingerichte praatcafé. Wellicht overbodig te zeggen dat Den Dries in 2016 veel te klein was om al deze warme zielen te herbergen.

Als goed doel kozen we Kom op tegen Kanker, helaas met reden:

In 2016 verloren wij, collega's van gemeentebestuur Retie, een collega aan een agressieve vorm van kanker. Werner was er altijd graag bij, maar was er plots niet meer. Dat verlies inspireerde niet enkel ons, maar ook de groep jeugdvrienden van Werner om een actie op te zetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo werd linde<<Boom voor de eerste keer in 2016 succesvol op poten gezet en werd, voor iederéén die te maken krijgt met kanker, in totaal meer dan €30.000 ingezameld voor de Warmste Week.

Helaas sloeg het noodlot een half jaar later opnieuw toe en verloor Stijn, een jonge papa van 2, zijn strijd tegen kanker. Omdat Stijn (net als Werner) betrokken was bij de organisatie van Retie Rockt!, sloeg zijn vrouw Karolien de handen in elkaar met Hans van café Bazaar, om hun jaarlijkse muziekquiz ten voordele van de Warmste Week stevig te pimpen tot wat uiteindelijk de Allerbeste Muziekquiz For Life werd: de eerste editie leverde donderdag 21 december 2017, op Stijns verjaardag, liefst €8.000 op.

Dit jaar besloten we al onze krachten te bundelen en al deze fantastisch warme evenementen te organiseren onder dezelfde noemer: linde<<Boom.

Dit event is publiek toegankelijk