Kom op tegen Kanker

De Warmste Zomerdag van 2018

Een warme actie van
Grabbel op het Plein
Maandag 10 september tot Dinsdag 11 september
Grabbel & Swap op het Plein Lubbeek

Omdat wij er met de zomerwerking van de Swap (vakantiewerking 10-ers) in december niet actief aan kunnen deelnemen, maar toch ons warm steentje willen bijdragen aan dit initiatief, organiseerden wij op vrijdag 20 juli 2018 voor de tweede maal “De Warmste Zomerdag”. En, dat het warme weken werden, daarover zal niemand getwijfeld hebben!

Vorig jaar bakten we koekjes, taart en serveerden we lekkere drankjes.

Dit jaar zetten de begeleidsters samen met een twintigtal Swappers, hun schouders onder de tweede editie en serveerden ze naast de bekende zaken van vorig jaar ook Hot-Dogs en Suikerspinnen for Life.
Voor wie niet enkel zijn buik wenste te vullen, waren er ook armbandjes, sleutelhangers en andere mooie decoraties naar believen.

De Swappers konden zich aanmelden voor ‘dé Koekenbak en het Knutselatelier van de zomer’, vergezeld met één pak bloem en één pak suiker. Een 20-tal enthousiaste Swappers stonden helemaal klaar om wafelijzers te smeden, bakvormen te vullen, ovens voor te verwarmen, pudding op te kloppen, buttons en armbandjes in elkaar te steken en sleutelhangers vorm te geven.
Na het bakken en het knutselen kon er natuurlijk verkocht worden. Bij het afsluiten van de Grabbel- & Swapdag, konden alle ouders, die dat wilden, tegen zeer democratische prijzen een lekkernij of een gadget bekomen aan het Swapterras. Het startschot voor de grootse verkoop werd om 16u gegeven door de schepen van jeugd, die de eerste snoepbrochette van de dag aankocht.

Door de geweldige inzet, het overgrote enthousiasme en ongekende gulheid van de ouders kunnen we nu zeggen dat we 505 euro hebben binnen gehaald. Dit bedrag zal tijdens ‘Music for Life’ overgemaakt worden ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'.

Dit event is publiek toegankelijk
Bekijk het bedankingsfilmpje